Szivatós feladatok

Ebben a videósorozatban olyan, főként elmélethez kapcsolódó feladatokkal, anyagrészekkel foglalkozom, amelyek elég sok bosszúságot és pontvesztést tudnak okozni az írásbeli (és persze szóbeli) vizsgán. 

Minden videóanyag mellé készítettem egy rövid feladatsort megoldással együtt, hogy a videókban megtanultakat még jobban el tudjátok mélyíteni. A videósorozatot folyamatosan bővíteni fogom, így ha nem akarsz lemaradni a frissen és ropogósan feltöltött anyagokról, akkor érdemes feliratkoznod a YouTube csatornámra.. Az eddig elkészült videókat a feladatsorral együtt kicsit lejjebb görgetve találod!

Nem ide tartozó topic, de szerintem hasznos lehet: ha nem vagy a tanítványom, és szeretnéd beszerezni 2006 október-2020 október régebbi érettségi feladatsorok általam nagyon részletesen levezetett számolási feladatait, akkor kattints ide! 

Jó szórakozást a videókhoz, remélem többet nem lesz gondotok az ilyen jellegű feladatokkal! :-) 

1. rész

Ebben a videóban az írásbeli vizsgán egy eléggé közkedvelt témával az ionegyenletek felírásával foglalkozom. A videó linkjéhez ide katt. 


2. rész

Ebben a videóban azt vizsgáljuk meg, hogy hogyan és miért lehet azonos koncentrációjú szervetlen savak/bázisok és sók vizes oldatait pH szerint sorrendbe rakni. A videó linkjéhez ide katt


3. rész

Ez a videó lényegében a második rész folytatása. Azt fogjuk megvizsgálni, hogy hogyan és miért lehet azonos koncentrációjú szerves savak és sóik vizes oldatait pH szerint sorrendbe rakni. A videó linkjéhez ide katt.