Őszi vizsgára felkészítő kurzus

2022 októberi vizsgára felkészítő nyári kurzus

Kedves Kémiások! (ha érdekel a kurzus, akkor kérlek, olvasd el figyelmesen a leírást, köszi)

A korábbi évekhez hasonlóan, ha van elég érdeklődő, akkor idén nyáron is szervezek az októberi vizsgára felkészítő online kurzust.

A kurzus július elején fog kezdődni (július 7 csütörtök, részletesen lásd a lentebb linkelt pdf fileban) és kb. heti két alkalommal (néha 3), egészen az írásbeli vizsgáig fog tartani (összesen 24-26 alkalom, alkalmanként kb. 3, de néha 4 tanóra hosszan). A pontos dátumokról bővebben a menetrend nevű pdf fileban olvashatsz.

Mivel a legtöbb diáknak a vizsga számolási részével akad főként problémája, ezért a felkészítőn nagyon részletesen végig fogjuk venni minden számolási témakör minden típuspéldáját és régebbi érettségi feladatokat is fogunk megoldani. Az elméleti részt nem fogjuk ilyen részletességgel átnézni, azonban az órára jelentkezők megkapják az általam írt tankönyvet a hozzá tartozó gyakorló feladatsorral együtt. Az elméleti részt fel fogom nektek osztani (lásd kurzus tematikája), otthon kell majd tanulnotok a tankönyvemből, de természetesen bármikor, bármit kérdezhettek az órán (szívesen válaszolok, hiszen ez a felkészítő óra lényege), illetve minden nagyobb témakör lezárása után 1-1 alkalmat rá fogunk arra szánni, hogy az átismételt elméleti anyagot régebbi érettségi feladatokon keresztül együtt gyakoroljuk (megint lásd tematika). Ha valakinek ez esetleg nem elég, akkor lesz lehetőség Zombori Martin kollégánál elméleti ismétlő órákon részt venni (erről a kurzusra jelentkezőknek majd beszélek)

A kurzus tematikája időpontokkal (A megadott dátumok tájékoztató jellegűek. Az esetek túlnyomó részében (vagy egészében) ekkor lesznek órák, de 1-2 helyen előfordulhat változás menet közben, amit természetesen még időben előre jelzek):

Miből fogtok tanulni?

A kurzus során csak saját anyagból fogok dolgozni, azaz az elméletet az általam írt tankönyv és a hozzá tartozó gyakorló feladatsor által tudjátok majd elsajátítani. A számolás esetén pedig a nagyon részletesen kidolgozott számolási példatáramból fogunk feladatokat megoldani (házi is abból lesz). Az elméleti gyakorló feladatsor és számolási példatár a saját feladataim mellett tartalmazza 2006-2022 közötti régebbi érettségi feladatsorok összes feladatát (a számolás részletesen ki is van dolgozva), azaz, aki becsülettel mindent megcsinál, az egyben minden régebbi érettségi feladatot is megcsinált.

Milyen hosszú a kurzus és van-e lehetőség visszanézni bármikor?

A felkészítő 24-26 alkalmas lesz, alkalmanként 3 tanórás (néha lehet hosszabb, 4 tanórás) egy kb 15 perces szünettel, azaz összesen kb. 78 tanóra (ha néha szükséges, mert pl.: sok a kérdés, akkor tovább fogom tartani az órát, ez számomra nem gond). Ebből a 24-26 alkalomból az első öt alkalom ingyenesen látogatható, azok számára akik ezt előre jelzik (mert a felvételi pontoktól függ a részvétele stb...). Minden alkalmat videóra fogok venni, hogy bármikor újra vissza tudjátok nézni, illetve ha valaki valami oknál fogva nem tud jönni az órára, akkor az se kerüljön hátrányba.

Mikor kezdődik a kurzus és milyen lesz az időbeosztás?

A felkészítő órák július elején fognak elkezdődni (július 7 csütörtök, részletesen lásd a fentebb linkelt pdf fileban) és egészen az októberi írásbeli vizsgáig fognak tartani (kb. október közepe). Pontos kezdési dátum és órarend  feljebb a menetrend pdf fileban.

Hogyan tanítod a kémiát és milyen felületen keresztül fogunk tanulni?

Én igyekszem a lehető legrészletesebben és logikusabban elmagyarázni a feladatokat. Türelmes vagyok, tehát bátran kérdezhettek, sőt szeretem is ha kérdeznek. A volt tanítványaim véleményeit rólam itt találod. Ha belenézel a YouTube csatornámba, akkor kaphatsz egy korrekt képet az oktatási stílusomról. A legjobb azonban, ha eljössz az első pár ingyenes alkalomra és megtapasztalod magad az óráim hangulatait. Az órákat zoom felületen keresztül fogom megtartani.

Mennyibe kerül, hogyan lehet befizetni és mit tartalmaz az ár?

A 78 tanóra a kidolgozott anyagaimmal együtt összesen 50700 Ft (650 Ft/tanóra). Aki teljesen biztos a jelentkezésében és július 3-ig befizet, annak 50700 helyett 46800 Ft (600/tanóra). Fizetni majd utalással lehet és a befizetett összegről természetesen adok számlát. Az ár tartalmazza:

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. Ha jelentkezés előtt felmerülne bármilyen kérdésed, akkor keress bátran a lenart.gergely.mk@gmail.com mail címen vagy a 06305995636 telefonszámon.