Próbaérettségi

Véleményem szerint a rendes felkészítés és felkészülés záró akkordja egy próbavizsga. Ez azért fontos, mert a diákok ily módon kipróbálhatják magukat egy szinte éles szituációban, ami nagyon sok pluszt és tanulságot tud adni a vizsga előtt. Én idén is elkészítettem a saját próbavizsgámat (ezúton is köszönet Zombori Martinnak a lektorálásért). Igyekeztem minél élethűbb feladatsort összeállítani. 

Örök kérdés, hogy mennyire nehéz ez a próbafeladatsor. Hát, őszintén, nem szeretem könnyen adni a dolgokat, azt nem is szabad, mert nálam a cél minimum 80+, de inkább 90+. A túl könnyű, az nem jó, mert nem reprezentatív, de azért a csúnya vaddisznó üzemmódba sem szabad átfordulni. Keresni kell a picit nehezebb aranyközéputat. Ezzel a monológgal azt szerettem volna kifejezni, hogy ez a próbavizsga nem könnyű, de nem is teljesíthetetlen (olyan 8/10). Figyelj oda, összpontosíts és ha rendesen felkészültél, akkor jól fogod venni az akadályt.

Ha félős vagy, vagy még nem teljesen biztos a számolásban és a feladatsor megírása előtt még picit gyakorolnál, akkor ide kattintva megtalálod az összes régebbi érettségi számolási feladatot témakörökre lebontva. (Ez a link a szemináriumi óráimhoz visz, nézd meg a feltöltött pdf fileokat, azért mentél oda. Ha valamelyik témakör akadozva megy, akkor jelezd felém bátran, vagy akár részt is vehetsz az adott témakörből meghirdetett szemináriumi órán).

Akkor jöjjön a próbaérettségi, készen állsz???

Ez a pdf file a feladatsort tartalmazza, töltsd le, nyomtasd ki és vegyél elő üres lapokat piszkozati és tisztázati lapnak. Ne feledd 4 órád van és számológép, illetve függvénytábla használata erősen ajánlott. A feladatsor megírása után térj vissza a honlapomra a megoldásokért!

Ha ezt a sort olvasod, akkor már túl vagy rajta, vagy csak túl kíváncsi voltál és továbbhaladtál az olvasással, enyje...:-). Most jön a javítási szakasz. A következő pdf file a javítási-értékelési útmutatót tartalmazza, azaz most megtudhatod a helyes válaszokat, illetve azt, hogy mire mennyi pont jár. Nyisd meg és ellenőrizd a dolgozatot és ismét térj vissza, hogy néhány esetleges nyitott kérdésre választ kapj:

Most már az eredményedet is tudod. Írtam az előzőnél egy lényegesen részletesebb megoldókulcsot, hogy az esetlegesen felmerült kérdésekre is választ kapj. Főleg a számolások van benne nagyon részletesen levezetve, de azért az elméletnél is igyekeztem magyarázni. Zölddel a magyarázatokat, pirossal a megoldásokat írtam.

Ezzel el is értél a procedúra végére, más már nincs is hátra, mint, hogy pihenj egy jót, töltődj fel, mert biztosan rád fér! Kipihenten érdemes majd a gyenge pontjaidat átnézni.

Sikeres vizsgát kívánok!