Májusi vizsgára felkészítő klasszikus kurzus

2025 májusi írásbeli vizsgára felkészítő (klasszikus) kurzus

Az idei tanévben is tartok a májusi vizsgára felkészítő online tanfolyamot. A kurzuson teljesen elölről kezdem az anyagot (elméletet és számolást is) ugyanis aki még nem tanult kémiát, annak ez esszenciális, aki meg igen, annál szeretném, ha az esetleges hiányosságok, lyukak, fekete foltok pótolva lennének. Mindenképpen a fő célom, hogy mindenki egyenlő eséllyel és a megfelelő, alapos tudással menjen a vizsgára.

Miből fogtok tanulni?

A kurzus során csak saját anyagból fogok dolgozni, azaz az elméletet az általam írt tankönyv és a hozzá tartozó gyakorló feladatsor által fogjuk tanulni. A számolás esetén pedig a nagyon részletesen kidolgozott számolási példatáramból fogunk feladatokat megoldani (házi is ezekből lesz). Az elméleti gyakorló feladatsor és számolási példatár a saját feladataim mellett tartalmazza 2006-2023 (ez bővülni fog a 2024-es feladatokkal) közötti régebbi érettségi feladatsorok összes feladatát (a számolás részletesen ki is van dolgozva, de nézd meg), azaz, aki becsülettel mindent megcsinál, az egyben minden régebbi érettségi feladatot is megcsinált (és ez elég fontos a sikeres vizsga érdekében). Ezen felül általam összeállított dolgozatokkal tesztelheted a tudásodat, előrehaladásodat a nagyobb elméleti és számolási részek után.

Fontos, hogy az anyagomat hozzáigazítottam az új, 2024-től érvényes követelményrendszerhez, hogy azt tanuld, ami tényleg a vizsgára kell (magyarul frissítettem az anyagomat az új követelményrendszer alapján).

Milyen hosszú a kurzus és van-e lehetőség visszanézni bármikor?

A felkészítő 150 tanóra hosszúságú lesz. A kötelező órákon felül idén is fogok szervezni plusz ingyenes konzultációs alkalmakat, ahol csakis régebbi érettségi példákat oldunk meg (pluszban a felkészítőn megoldott érettségi példákon felül). Minden alkalmat videóra fogok venni, hogy bármikor újra vissza tudjátok nézni, illetve, ha valaki valami oknál fogva nem tud jönni az órára, akkor az se kerüljön hátrányba. 

Mikor kezdődik a kurzus és milyen lesz az időbeosztás?

A tanfolyam 2024 szeptember közepén fog indulni (pontosítás nyár elején). Alapvetően kedden és csütörtökön 17 00-18 30 lesz az órák zöme, azonban az első jó pár hétben (szeptember, október és november) a keddi és a csütörtöki alkalmak mellett péntekenként is fogok órát tartani a 18:00-20:00 idősávban. Ezt azért szervezem így, mert én mindig elmélettel kezdek. Ez azt jelenti, hogy amíg nem végzünk az általános kémiával, addig nem számolunk. Ennek oka (sok éves tapasztalatom alapján) az, hogy a diákok többségének nem azért nem megy a számolás, mert matekból "buták" lennének, hanem azért, mert nem látják át, nem értik a feladat lényegét, ugyanis nincs meg a megfelelő és stabil elméleti hátterük. Egy példa erre: nagyon nehéz addig megérteni akár egy egyszerűbb oldatos-sztöchiometriás számolási feladatot is, amíg az ember nem tudja felírni magától az adott folyamat reakcióegyenletét, nem tudja stabilan, hogy miből mi keletkezik stb... Tehát az első pár hétben csakis áltkémet veszünk utána gőzerővel elkezdünk számolni is. A pontos beosztást a kurzusra jelentkezők megkapják.

Hogyan tanítod a kémiát és milyen felületen keresztül fogunk tanulni?

Én igyekszem a lehető legrészletesebben és logikusabban elmagyarázni az elméletet és a számolási feladatokat. Türelmes vagyok, tehát bátran kérdezhettek, sőt szeretem is ha kérdeznek. A volt tanítványaim véleményeit rólam itt találod. Ha belenézel a YouTube csatornámba, akkor kaphatsz egy korrekt képet az oktatási stílusomról. Ha nagyon bizonytalan vagy, és ez megkönnyítené a döntésedet, akkor bátran keress meg mailen keresztül (lenart.gergely.mk@gmail.com) és szívesen adok egy hetes hozzáférést a tavalyi órák teljes anyagához,

Bele lehet ingyenesen tekinteni a teljes írott anyagodba illetve a tavalyi kurzus videóanyagába?

Természetesen, sőt ragaszkodom is hozzá. Nem szeretek zsákbamacskát árulni, mert az senkinek sem lenne jó. Szerintem csakis úgy tudod biztosan eldönteni, hogy az általam kínált lehetőség neked való-e vagy sem, ha megengedem, hogy belenézz a teljes tananyagomba, illetve a tavalyi évfolyam videóanyagába, hogy egy pontos képet kapj, hogy miből és hogyan fogsz tanulni. A jelentkezés után mindenkinek küldök a betekintési lehetőségről egy mailt!

Mennyibe kerül, hogyan lehet befizetni és mit tartalmaz az ár?

1 tanóra díja 575 Ft, azaz a 150 tanórás felkészítő összesen 86250 Ft (kb. 8625 Ft/hó szeptembertől számolva). Befizetni majd a felkészítő indulása előtt lesz lehetőség (egy összegben, csak nagyon indokolt esetben lehet kérni részletfizetést), de az utalási adatokat és az egyéb ezzel kapcsolatos infókat a jelentkezőknek elküldöm mailben.

Az ár tartalmazza:

A videóanyaghoz és a teljes anyagomhoz a vizsga végéig kapsz korlátlan hozzáférést (2025 július 1), hiszen a cél, hogy olyan eredményt érj el, ami egy sikeres felvételihez elegendő. Ha mégis, bármi oknál fogva ez nem sikerülne, akkor lehet hosszabbítást kérni (ennek pontos részleteit majd megosztom a jelentkezőkkel).

Nem fogok tudni részt venni az órákon, gond ha csak az órákról készült felvételekből és a kidolgozott anyagodból tanulok? Ilyenkor van kedvezmény?

Nem gond, úgy is teljes mértékben fel lehet készülni (előző években is sokan így készültek), de csak akkor, ha tényleg haladsz velem és tényleg mindent megcsinálsz amit feladok házinak (időben).

Ha már előre tudod, hogy nem tudsz (vagy nem szeretnél) részt venni az élő online órákon, akkor ezt érdemes a jelentkezésnél (de legkésőbb a kezdés előtt egy héttel) jelezni. Ebben az esetben Te csak az órákról készült felvételeket (hétről hétre folyamatosan töltöm fel), a teljes kidolgozott anyagomat, a heti házi feladatokat és a dolgozatokat kapod meg (igazából mindent, kivéve az órák zoom linkjét). Igény esetén néhány ingyenes konzultációs órát is fogok szervezni, ahol felteheted az esetleges kérdéseidet.

Azoknak, akik ezt a lehetőséget választják, a felkészítő ára fixen: 60000 Ft (kb. 6000 Ft/hó szeptembertől számolva)

Lehet akár már nyáron is használni a kidolgozott anyagodat, ha szeretnék picit előre készülni?

Az idei jelentkezők között már most számos diák kérte tőlem, hogy akár nyártól is használhassa a kidolgozott anyagomat. Ez részemről teljesen rendben van, sőt tanáccsal is el fogom azokat látni, akik már nyáron picit szeretnének előre készülni, hogy miket érdemes átnézni, hogy később picit könnyebb legyen. Erről részletesebb tájékoztatást azok fognak kapni mailben, akik jelentkeztek a felkészítőre.

Ha bármi kérdésetek lenne, vagy szeretnétek a jelentkezés előtt pár napig belenézni a teljes anyagomba és az idei/tavalyi kurzus teljes videóanyagába, hogy megbizonyosodjatok, hogy nektek való ez a felkészítési lehetőség vagy sem, akkor keressetek fel bátran (a telefonszámom az oldal alján vagy e-mail: lenart.gergely.mk@gmail.com) és igyekszem mielőbb válaszolni! 

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltésével lehet!

Várlak Titeket szeretettel!

Bioszból is tudok ajánlani az enyémhez hasonló lehetőséget, ezt is mailben fogom kiküldeni a jelentkezőknek! :-)