Májusi vizsgára felkészítő klasszikus kurzus

Újdonság: szeretném támogatni 3 olyan diáknak a felkészülését, akiknek minden álma egy olyan egyetemre bekerülni, amihez kell a sikeres emelt kémia érettségi, de sajnos az anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy bármilyen fizetős felkészítőre járjanak. Ez a három diák ingyenes hozzáférést fog kapni a teljes kidolgozott anyagomhoz, illetve a felkészítőről készült videóanyaghoz, hétről hétre megkapják a házikat is. 

Ha ilyen helyzetben vagy, akkor vedd fel velem a kapcsolatot (lenart.gergely.mk@gmail.com). Természetesen senki nem fogja megtudni tőlem azoknak a neveit, akik élnének ezzel a lehetőséggel (adatvédelem nálam szigorú), így ne érezzétek cikinek (anno nekem is nehéz volt a kémia felkészítőt kifizetnem). Kérlek, csak akkor jelezd az érdeklődésedet e lehetőség iránt, ha tényleg rászorulsz (ellenkező esetben légyszi ne vedd el a lehetőséget más elől, mert az nem szép)!

2024 májusi írásbeli vizsgára felkészítő (klasszikus) kurzus

Az idei tanévben is tartok a májusi vizsgára felkészítő online tanfolyamot. A kurzuson teljesen elölről kezdem az anyagot (elméletet és számolást is) ugyanis aki még nem tanult kémiát, annak ez esszenciális, aki meg igen, annál szeretném, ha az esetleges hiányosságok, lyukak, fekete foltok pótolva lennének. Mindenképpen a fő célom, hogy mindenki egyenlő eséllyel és a megfelelő, alapos tudással menjen a vizsgára.

Miből fogtok tanulni?

A kurzus során csak saját anyagból fogok dolgozni, azaz az elméletet az általam írt tankönyv és a hozzá tartozó gyakorló feladatsor által fogjuk tanulni. A számolás esetén pedig a nagyon részletesen kidolgozott számolási példatáramból fogunk feladatokat megoldani (házi is ezekből lesz). Az elméleti gyakorló feladatsor és számolási példatár a saját feladataim mellett tartalmazza 2006-2022 (ez bővülni fog a 2023-mas feladatokkal) közötti régebbi érettségi feladatsorok összes feladatát (a számolás részletesen ki is van dolgozva, de nézd meg), azaz, aki becsülettel mindent megcsinál, az egyben minden régebbi érettségi feladatot is megcsinált (és ez elég fontos a sikeres vizsga érdekében). Ezen felül általam összeállított dolgozatokkal tesztelheted a tudásodat, előrehaladásodat a nagyobb elméleti és számolási részek után.

Fontos, hogy az anyagomat a nyár folyamán (a kurzus kezdése előtt) hozzáigazítom az új, 2024-től érvényes követelményrendszerhez, hogy azt tanuld, ami tényleg vizsgára kell (magyarul frissítem az anyagomat az új követelményrendszer alapján).

Milyen hosszú a kurzus és van-e lehetőség visszanézni bármikor?

A felkészítő 140 tanóra hosszúságú lesz. A kötelező órákon felül idén is fogok szervezni plusz ingyenes konzultációs alkalmakat, ahol csakis régebbi érettségi példákat oldunk meg (pluszban a felkészítőn megoldott érettségi példákon felül). Minden alkalmat videóra fogok venni, hogy bármikor újra vissza tudjátok nézni, illetve, ha valaki valami oknál fogva nem tud jönni az órára, akkor az se kerüljön hátrányba. 

Mikor kezdődik a kurzus és milyen lesz az időbeosztás?

A tanfolyam 2023 szeptember 19 kedden fog indulni. Alapvetően kedden és csütörtökön 17 00-18 30 lesz az órák zöme, azonban az első pár hétben (szeptember és október) a keddi és a csütörtöki alkalmak mellett péntekenként is fogok órát tartani 18 30-20 00 között. Ezt azért szervezem így, mert én mindig elmélettel kezdek. Ez azt jelenti, hogy amíg nem végzünk az általános kémiával, addig nem számolunk. Ennek oka (sok éves tapasztalatom alapján) az, hogy a diákok többségének nem azért nem megy a számolás, mert matekból "buták" lennének, hanem azért, mert nem látják át, nem értik a feladat lényegét, ugyanis nincs meg a megfelelő és stabil elméleti hátterük. Egy példa erre: nagyon nehéz addig megérteni akár egy egyszerűbb oldatos-sztöchiometriás számolási feladatot is, amíg az ember nem tudja felírni magától az adott folyamat reakcióegyenletét, nem tudja stabilan, hogy miből mi keletkezik stb... Tehát az első pár hétben csakis áltkémet veszünk utána gőzerővel elkezdünk számolni is. A pontos beosztást a kurzusra jelentkezők megkapják.

Hogyan tanítod a kémiát és milyen felületen keresztül fogunk tanulni?

Én igyekszem a lehető legrészletesebben és logikusabban elmagyarázni az elméletet és a számolási feladatokat. Türelmes vagyok, tehát bátran kérdezhettek, sőt szeretem is ha kérdeznek. A volt tanítványaim véleményeit rólam itt találod. Ha belenézel a YouTube csatornámba, akkor kaphatsz egy korrekt képet az oktatási stílusomról. Ha nagyon bizonytalan vagy, és ez megkönnyítené a döntésedet, akkor bátran keress meg mailen keresztül (lenart.gergely.mk@gmail.com) és szívesen adok egy hetes hozzáférést a tavalyi órák teljes anyagához,

Bele lehet ingyenesen tekinteni a teljes írott anyagodba illetve a tavalyi kurzus videóanyagába?

Természetesen, sőt ragaszkodom is hozzá. Nem szeretek zsákbamacskát árulni, mert az senkinek sem lenne jó. Szerintem csakis úgy tudod biztosan eldönteni, hogy az általam kínált lehetőség neked való-e vagy sem, ha megengedem, hogy belenézz a teljes tananyagomba, illetve a tavalyi évfolyam videóanyagába, hogy egy pontos képet kapj, hogy miből és hogyan fogsz tanulni. A jelentkezés után mindenkinek küldök a betekintési lehetőségről egy mailt!

Mennyibe kerül, hogyan lehet befizetni és mit tartalmaz az ár?

Egy tanóra ára kedvezményesen 550 Ft, kedvezmény nélkül 650 Ft, tehát összesen kedvezménnyel 140*550=77000 Ft, kedvezmény nélkül 140*650=91000 Ft. Azok élhetnek a kedvezményes árral, akik legkésőbb szeptember 10 vasárnap estig befizetnek.  Az ár tartalmazza:

A videóanyaghoz és a teljes anyagomhoz a vizsga végéig kapsz korlátlan hozzáférést (2024 júli 1), hiszen a cél, hogy olyan eredményt érj el, ami egy sikeres felvételihez elegendő. Ha mégis, bármi oknál fogva ez nem sikerülne, akkor lehet hosszabbítást kérni (ennek pontos részleteit majd megosztom a jelentkezőkkel).

Nem fogok tudni részt venni az órákon, gond ha csak az órákról készült felvételekből és a kidolgozott anyagodból tanulok? Ilyenkor van kedvezmény?

Nem gond, úgy is teljes mértékben fel lehet készülni (előző években is sokan így készültek), de csak akkor, ha tényleg haladsz velem és tényleg mindent megcsinálsz amit feladok házinak (időben).

Ha már előre tudod, hogy nem tudsz (vagy nem szeretnél) részt venni az élő online órákon, akkor ezt érdemes a jelentkezésnél (de legkésőbb a kezdés előtt egy héttel) jelezni. Ebben az esetben Te csak az órákról készült felvételeket (hétről hétre folyamatosan töltöm fel), a teljes kidolgozott anyagomat, a heti házi feladatokat és a dolgozatokat kapod meg (igazából mindent, kivéve az órák zoom linkjét). Igény esetén néhány ingyenes konzultációs órát is fogok szervezni, ahol felteheted az esetleges kérdéseidet.

Azoknak, akik ezt a lehetőséget választják, a felkészítő ára fixen 55000 Ft.

Ha bármi kérdésetek lenne, vagy szeretnétek a jelentkezés előtt pár napig belenézni a teljes anyagomba és az idei/tavalyi kurzus teljes videóanyagába, hogy megbizonyosodjatok, hogy nektek való ez a felkészítési lehetőség vagy sem, akkor keressetek fel bátran (a telefonszámom az oldal alján vagy e-mail: lenart.gergely.mk@gmail.com) és igyekszem mielőbb válaszolni! 

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltésével lehet!

Várlak Titeket szeretettel!