Magamról

Kémia tanulmányaimat az ELTE-TTK kémia (vegyész szakirány, BSc) és BME-VBK vegyészmérnök (analitikai kémia specializáció, MSc) szakokon végeztem.

Már az egyetemi tanulmányaim mellett is folyamatosan készítettem fel diákokat emelt érettségi vizsgára. Minél több ideje tartottam vizsgára felkészítést, annál inkább rájöttem, hogy megtaláltam azt, amit szívesen csinálok, és amivel a későbbiekben is foglalkozni szeretnék. Úgy érzem, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik szeretik, élvezik a munkájukat, olyan, mintha egy hobbi lenne, ezért az egyetem elvégzése után főállású kémia magánoktató lettem.

Az óráimra járó diákokkal szeretek barátibb kapcsolatot kialakítani és jó kedélyű órákat tartani, mert én azt tapasztaltam (és ez anno nekem is fontos volt), hogy sokkal szívesebben tanulnak és mernek kérdezni egy olyan embertől, aki nem a tanár szerepét szeretné betölteni, hanem egy segítő szerepét. A visszajelzés mindenki számára fontos, ezért nagy hangsúlyt fektetek a számonkérésre és igyekszem tanácsokkal ellátni azokat a diákokat, akik esetlegesen gyengébb dolgozatokat írnak, hogy lehetőleg minél eredményesebb vizsgát tegyenek. Azon diákok esetében, ahol a szülők finanszírozzák a magánórát, ott szoktam a szülőkkel is konzultálni (hogy hogyan állunk, haladunk) persze csak ha igényli a szülő.


Minden magánoktató más, mindenki egyéni stílusban és menetrendben oktatja a kémiát. Én szeretek saját anyagból dolgozni, ezért az elmúlt években írtam egy saját tankönyvet, elméleti feladatokhoz példatárat és egy számolási példatárat, azaz mindent, ami szükséges az emelt vizsgára (erről többet olvashatsz a saját anyagom menüpontban). Ezt a saját diákjaim ingyen használhatják a felkészüléshez, hiszen nekik íródott.

Célom nem csak az érettségire való felkészítés, hanem a természettudományos gondolkodás átadása is. Azt gondolom, hogy nem csak a bejutás a fontos, hanem, hogy a diákok bent is tudjanak maradni az egyetemeken, ez az én filozófiám.