Régebbi érettségi feladatsorok részletes megoldása

Próbáltam minél részletesebben levezetni az érettségi feladatsorokat, néhol több megoldási módszer feltüntetésével, magyarázattal egybekötve. A feladatsorok megoldásának fő célja, hogy megértsétek, hogy mit hogyan és miért, illetve, hogy könnyebb legyen fellebbezést írni, ha szükséges. Azok számára is nagyon hasznos, akik épp érettségire készülnek, így nem csak az aktuális vizsgafeladatsor általam levezetett megoldásait töltöttem fel. Forrás: Oktatási Hivatal honlapja.

További részletesen kidolgozott, a teljes követelményt lefedő számolási példákat itt találsz, őszi vizsgára felkészítő tanfolyamot itt, a májusi vizsgára felkészítőt pedig itt!


2023 októberi vizsgafeladatsor


2023 májusi vizsgafeladatsor (magyar nyelvű)


2022 októberi vizsgafeladatsor


2022 májusi vizsgafeladatsor (magyar nyelvű)


2021 októberi vizsgafeladatsor


2021 májusi vizsgafeladatsor (magyar nyelvű)

A feladatsort videó formájában is megoldottam, amit feltöltöttem a YouTube csatornámra. Ha esetleg nem úgy sikerült a mostani vizsga, ahogy szeretted volna és gondolkozol, hogy ősszel újra megmérettesd magadat, akkor ha szeretnéd, a felkészülésben tudok segítséget nyújtani. Bővebb infó itt.

Megjegyzés: találtam az általam írt megoldókulcsban egy figyelmetlenségből eredő apró hibát (első feladatban, hogy milyen másodrendű kcsh van). Ezt 2021. 06. 01. délben javítottam (a YouTube videóban ez a figyelmetlenségi hiba nem szerepel, ott jó volt).


2020 októberi vizsgafeladatsor


2020 májusi vizsgafeladatsor (magyar nyelvű)


2019 októberi vizsgafeladatsor


2019 májusi vizsgafeladatsor (magyar nyelvű)

Itt szeretném megköszönni Zombori Martin kollégámnak az elméleti feladatok megoldását.