Jelentkezés kísérletre

Jelenleg nem lehet jelentkezni kísérleti órára. Frissítés hamarosan!

A kísérletek a kémia egyik legszebb és legélvezhetőbb része, azonban sajnos a legtöbb iskolában ezt nagyon elhanyagolják. Ez szomorú. Egyrészt, mert így a kémiai folyamatokat, a kémia szépségét nem látják és tapasztalják a diákok és így könnyen beskatulyázzák ezt a tárgyat a magolós kategóriába.  Másrészt a kísérletek által könnyebben tanulhatóvá válnak az anyagok fizikai jellemzői és a reakciók. Harmadrészt a szóbeli vizsga részét képzi.

Az érdeklődőknek minden évben szervezek kísérleti órát. Az óra gerincét az emelt szinten elvégzendő kísérletek adják. Emellett igyekszem még pár érdekesebb kísérletet is belevinni az órába, hogy élményben minél gazdagabban menjetek haza. 

Az emelt szinten előforduló kísérletek listáját a vizsgához menüpontban találod. 


2022 júniusi szóbeli vizsgára felkészítő bemutató kísérleti óra

Mostantól lehet jelentkezni a 2022 júniusi szóbelire felkészítő kísérleti órára. Jelentkezés előtt mindenképp olvasd el a részleteket!

Hogyan fog kinézni az óra?

Az órán főként az emelt szóbelin elvégzendő kísérleteket fogom bemutatni, ugyanis a cél, hogy lássátok, hogy mit és hogyan érdemes csinálni a maximális pont elérése érdekében. Próbálom minél interaktívabbá tenni az alkalmat, hogy mindenki legalább egyszer segíthessen, azaz nyúljon kémcsőhöz és vegyszerhez. Az órához biztosítok kidolgozott anyagot (nem általam írt, de jó), és egy általam írt, kitöltendő munkafüzetet, ahová feljegyezhetitek a látottakat, tapasztaltakat. Igyekszem minél több olyan vegyszer körbeküldeni, amelyekről eddig sokat tanultatok, hogy lássátok, tényleg olyan színű, szagú és halmazállapotú, ahogyan le volt írva, ez főleg a vizsga "A" tétel részéhez lesz nagy segítség. Az óra végén néhány érdekesebb izgalmasabb kísérletet is be fogok mutatni (meglepi).

Hol és mikor lesz?

Az órák Budapest belvárosában, a Kálvin tértől nem messze lévő ELTE-ÁJK melletti középsuliban lesznek. Pontos emelet és teremszámot a jelentkezett diákoknak küldök, ugyanis az még egyeztetés alatt.

Az órák a május 21-22 (szombat-vasárnap) hétvégén lesznek. 2 rendes és egy pótidőpont közül választhattok és csak egyik csoport óráján kell részt venni:

  • 1. csoport: május 21 szombat 10:30-kb. 16:00 (betelt, csak visszamondás esetén lesz hely)
  • 2. csoport: május 22 vasárnap 10:30: kb 16:00 (betelt, csak visszamondás esetén lesz hely)
  • 3. csoport: május 21 szombat 17:00-kb. 20:00 és 22 vasárnap 17:00-kb. 20:00 (betelt, csak visszamondás esetén lesz hely)
  • 4. csoport: május 21 szombat 10:30-kb. 16:00 (Zombori Martin kolléga tartja) (betelt, csak visszamondás esetén lesz hely)

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltése által lehet. Kérlek, hogy minél több időpont opciót adj meg, mert egy esetleges túljelentkezés esetén nagyobb eséllyel tudsz jönni, köszönöm! A lakcímedet irányítószámmal együtt add meg.

Mennyibe kerül és hogyan lehet fizetni?

Fizetni utalással lehet majd és természetesen minden befizetett összegről kaptok számlát. Az óra díja 7000 Ft. Az utalási adatokról és időpontokról majd mailben foglak Titeket tájékoztatni!

Ha bármi kérdésed van, akkor keress bátran (lenart.gergely.mk@gmail.com). Ha a szóbeli "A" és "C" részére is szeretnél gyakorolni, akkor szívesen látlak a szóbeli felkészítő szemináriumi órámon! Sikeres felkészülést mindenkinek! :-) 

Mindegyik alkalom betelt, így kérlek már ne jelentkezz, köszönöm!