Kísérleti óra

A kísérletek a kémia egyik legszebb és legélvezhetőbb része, azonban sajnos a legtöbb iskolában ezt nagyon elhanyagolják. Ez szomorú. Egyrészt, mert így a kémiai folyamatokat, a kémia szépségét nem látják és tapasztalják a diákok és így könnyen beskatulyázzák ezt a tárgyat a magolós kategóriába.  Másrészt a kísérletek által könnyebben tanulhatóvá válnak az anyagok fizikai jellemzői és a reakciók. Harmadrészt a szóbeli vizsga részét képzi.

Az érdeklődőknek minden évben szervezünk Zombori Martin kollégámmal kísérleti órát. Az óra gerincét az emelt szinten elvégzendő kísérletek adják. Emellett igyekszünk még pár érdekesebb kísérletet is belevinni az órába, hogy élményben minél gazdagabban menjetek haza. 

Az emelt szinten előforduló kísérletek listáját a vizsgához menüpontban találod. 

2024 júniusi szóbelire felkészítő kísérleti óra

Hogyan fog kinézni az óra?

Az órán főként az emelt szóbelin elvégzendő kísérleteket fogjuk bemutatni, ugyanis a cél, hogy lássátok, hogy mit és hogyan érdemes csinálni a maximális pont elérése érdekében. Zombori Martin kollégával próbáljuk minél interaktívabbá tenni az alkalmat, hogy mindenki legalább egyszer segíthessen, azaz nyúljon kémcsőhöz és vegyszerhez. Az órához biztosítunk kidolgozott anyagot (nem általunk írt, de jó), és egy általunk írt, kitöltendő munkafüzetet, ahová feljegyezhetitek a látottakat, tapasztaltakat. Igyekszünk minél több olyan vegyszert körbeküldeni, amelyekről eddig sokat tanultatok, hogy lássátok, tényleg olyan színű, szagú és halmazállapotú, ahogyan le volt írva, ez főleg a az írásbeli vizsgára, illetve a szóbeli vizsga "A" tétel részéhez lesz nagy segítség. Az óra végén néhány érdekesebb izgalmasabb kísérletet is be fogunk mutatni (meglepi).

Hol és mikor lesz?

Az órák Budapest belvárosában, (Kálvin tértől nem messze) lévő egyik középsuliban lesznek. Pontos emelet és teremszámot a jelentkezett diákoknak küldünk, ugyanis az még egyeztetés alatt van.

Az órák április utolsó vasárnapján (április 28 vasárnap) lesznek. Mivel elég nagy az esély, hogy minden hely be fog telni, ezért azoknak, akik lemaradnak igyekszünk pótidőpontot szervezni április 21 vasárnapra (erről infók a túljelentkezőknek). Az esetleges pótidőpont csak akkor lesznek kiírva amikor beteltek a rendes időpontok.

Kezdés 11-12 között és kb. délután 5-6 fele fogunk végezni. (a jelentkezőkkel mailben le fogjuk pontosítani a pontos kezdést)

UPDATE: április 28 betelt, így elég jelentkező esetén április 21 vasárnap megtartunk egy pótalkalmat!

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltése által lehet. Párhuzamosan Martin és én is 1-1 csoportnak tartunk felkészítőt (külön-külön, azaz összesen két csoport indul, egyet én viszek egyet pedig Martin). Kérlek, hogy minél több időpont opciót adj meg, mert egy esetleges túljelentkezés esetén nagyobb eséllyel tudsz jönni, (tehát ha számodra mindegy, hogy melyikünk csoportjába kerülsz, akkor mind a kettőnket jelöj be) köszönöm! A lakcímedet irányítószámmal együtt add meg.

Mennyibe kerül és hogyan lehet fizetni?

Az óra díja 13500 Ft. Fizetni utalással lehet majd és természetesen minden befizetett összegről kaptok számlát. Az utalási adatokról és időpontokról majd mailben fogunk Titeket tájékoztatni!

Ha bármi kérdésed van, akkor keress bátran (lenart.gergely.mk@gmail.com). Ha a szóbeli "A" és "C" részére is szeretnél gyakorolni, akkor szívesen látlak a szóbeli felkészítő szemináriumi órámon! Sikeres felkészülést mindenkinek! :-) 

UPDATE: április 28 betelt, így elég jelentkező esetén április 21 vasárnap megtartunk egy pótalkalmat! Az űrlap kitöltésével tudsz rá jelentkezni!