Kísérleti óra

A kísérletek a kémia egyik legszebb és legélvezhetőbb része, azonban sajnos a legtöbb iskolában ezt nagyon elhanyagolják. Ez szomorú. Egyrészt, mert így a kémiai folyamatokat, a kémia szépségét nem látják és tapasztalják a diákok és így könnyen beskatulyázzák ezt a tárgyat a magolós kategóriába.  Másrészt a kísérletek által könnyebben tanulhatóvá válnak az anyagok fizikai jellemzői és a reakciók. Harmadrészt a szóbeli vizsga részét képzi.

Az érdeklődőknek minden évben szervezek kísérleti órát. Az óra gerincét az emelt szinten elvégzendő kísérletek adják. Emellett igyekszem még pár érdekesebb kísérletet is belevinni az órába, hogy élményben minél gazdagabban menjetek haza. 

Az emelt szinten előforduló kísérletek listáját a vizsgához menüpontban találod. 

Jelenleg nem lehet kísérleti órára jelentkezni

Hogyan fog kinézni az óra?

Az órán főként az emelt szóbelin elvégzendő kísérleteket fogom bemutatni, ugyanis a cél, hogy lássátok, hogy mit és hogyan érdemes csinálni a maximális pont elérése érdekében. Zombori Martin kollégával próbáljuk minél interaktívabbá tenni az alkalmat, hogy mindenki legalább egyszer segíthessen, azaz nyúljon kémcsőhöz és vegyszerhez. Az órához biztosítunk kidolgozott anyagot (nem általunk írt, de jó), és egy általunk írt, kitöltendő munkafüzetet, ahová feljegyezhetitek a látottakat, tapasztaltakat. Igyekszünk minél több olyan vegyszert körbeküldeni, amelyekről eddig sokat tanultatok, hogy lássátok, tényleg olyan színű, szagú és halmazállapotú, ahogyan le volt írva, ez főleg a vizsga "A" tétel részéhez lesz nagy segítség. Az óra végén néhány érdekesebb izgalmasabb kísérletet is be fogok mutatni (meglepi).

Hol és mikor lesz?

Az órák Budapest belvárosában, (Kálvin tértől nem messze) lévő egyik középsuliban lesznek. Pontos emelet és teremszámot a jelentkezett diákoknak küldök, ugyanis az még egyeztetés alatt van.

Az órák április utolsó hétvégéjén (április 29-30, szombat-vasárnap) lesznek. Mivel elég nagy az esély, hogy minden hely be fog telni, ezért azoknak, akik lemaradnak igyekszünk pótidőpontot biztosítani május 20-21 hétvégén. A pótidőpontok csak akkor lesznek kiírva amikor beteltek a rendes időpontok.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni a lenti űrlap kitöltése által lehet. Kérlek, hogy minél több időpont opciót adj meg, mert egy esetleges túljelentkezés esetén nagyobb eséllyel tudsz jönni, köszönöm! A lakcímedet irányítószámmal együtt add meg.

Mennyibe kerül és hogyan lehet fizetni?

Az óra díja 11000 Ft. Fizetni utalással lehet majd és természetesen minden befizetett összegről kaptok számlát. Az utalási adatokról és időpontokról majd mailben fogunk Titeket tájékoztatni!

Ha bármi kérdésed van, akkor keress bátran (lenart.gergely.mk@gmail.com). Ha a szóbeli "A" és "C" részére is szeretnél gyakorolni, akkor szívesen látlak a szóbeli felkészítő szemináriumi órámon! Sikeres felkészülést mindenkinek! :-)